cách kích hoạt thẻ atm cách thức chuyển khoản qua ngân hàng chip là gì vay tín chấp shinhan ví momo là gì ccv là gì phí gửi tiền khác ngân hàng phần mềm quản lý thu chi cá nhân
COVID-19 прогноза за Кърджали на 100 хил: Днес (159); 24/10 (161 ↑) ; 25/10 (167 ↑) ; 26/10 (175 ↑)

Не се налагат извънредни мерки заради заболяването Син език в Аврен

Валери КОВАЧЕВ

Не се налагат извънредни мерки заради откритото през миналата седмица първично огнище от заболяването Син език по преживните животни в частна кравеферма в крумовградското село Аврен. Нямаме основание за безпокойство. Освен при двете говеда, за които бе обявено, вирусът на заболяването не е  установен при други животни, каза директорът на Областната дирекция по безопасност на храните в Кърджали д-р Али Дурмушали.
Почти всички възприемчиви животни на Син език в областта вече са ваксинирани. На заседанието на Областната епизоотична комисия в Кърджали, което се проведе вчера по заповед на изпълнителния директор на Българската агенция по безопасност на храните д-р Христо Вълчанов  и на областния управител Даниел Делчев, е решено до края на този месец ваксинацията да приключи окончателно.
Заостря се вниманието на Държавните горски стопанства в областта да следят за прояви на заболяването Син език при дивите възприемчиви животни.
Положителните резултати в Аврен  са констатирани при сентинелни животни при изпълнение на Програмата за надзор и контрол на болестта син език при преживните животни в България. Това са животни, които не са били ваксинирани, целта е да се проследява за разпространението на вируса на Синия език в региона.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!