COVID-19 прогноза за Кърджали на 100 хил  Ниво 2 Днес (156); 17/08 (142 ↓) ; 18/08 (130 ↓) ; 19/08 (118 ↓)

Предлагат да се заплаща 20 лева за освобождаването на скоба от блокиран автомобил в Синята зона в Кърджали 

Нов живот

На утрешното си редовно заседание, което ще се проведе онлайн от 10.00 часа, Общинският съвет в Кърджали трябва да приеме изменение и допълнение на Наредбата за организация на транспортната дейност и безопасността на движението на територията на община Кърджали.

Измененията и допълненията в Наредбата са свързани главно с възможността за електронно заплащане на паркирането в Синя зона в Кърджали. Предлага се тя да обхваща шест зони.

При установяване на извършено нарушение в зоните с почасово платено паркиране – Синя зона, служители от ОП „Паркинги и гаражи и зони за паркиране” ще могат да извършват принудително блокиране чрез поставяне използване на техническо средство /скоба/ на превозното средство. Освобождаването на скобата от блокираното превозно средство ще става след заплащане в размер на 20 лв. с ДДС, както и дължимата сума за всеки започнат час за почасово заплащане, става ясно от предложените промени в Наредбата.

Правото за престой в зоните за платено почасово паркиране ще се удостоверява с документ. Той може да бъде касов бон или хартиен и електронен талон за паркиране, съобщение чрез SMS – таксуване, хартиен или електронен пропуск с постоянен адрес в „Синя зона”, хартиен или електронен пропуск „Синя зона” – абонамент за предплатено паркиране, хартиен или електронен пропуск на служебни коли, хартиена или електронна карта за преференциално паркиране на превозно средство, управлявано или превозващо лица с увреждания.

Цената на съобщението с SMS да бъде 1 лев с ДДС за един час плюс цената на SMS, се предлага в промените.

1 Отговор

  1. Анонимен каза:

    2000 leva minimum za pps do 3,5 tona. nad 3,5 tona 12 000 leva.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!