Моята червенокръстка история

Здравейте, казвам се Ая и съм координатор на клуб на БМЧК „Вяра“ към Духовно училище – Момчилград. Моята червенокръстка история започна преди 2 години, когато разбрах, че в училището ни ще се създава клуб от доброволци… Заинтригувах се, защото обичам да помагам на хората и да съм съпричастна към техните нужди. Разбрах, че освен да помагаме на хората, се извършват и дейности, които ни развиват нас, младите, към по-добро. От съученици и медии научих, че активно доброволците се включват в опазването на околната среда, залесяване и други дейности – благотворителни базари, помощ към самотни хора, възрастни и сираци, фондонабирателни и образователни кампании. Всичко това ме накара да се включа в създаването на клуб на БМЧК към нашето училище.
Не мога да опиша какво е чувството да си полезен не само на себе си, а и на другите около теб, да даваш обич и да получаваш такава, да даряваш лъч надежда и да знаеш, че до теб, край теб има и други с твоята кауза и твоите червенокръстки принципи и можеш винаги да разчиташ на тяхната подкрепа и приятелска дума. Искрено съм благодарна на БМЧК, защото чрез тях всичко това бе и стана възможно.
Аз съм млад доброволец на Българския Червен кръст, част от международното движение на Червения кръст и Червения полумесец, приемащ духа на тази силна по своята същност организация.
На настоящите и бъдещи доброволци на Български младежки Червения кръст желая да бъдат преди всичко здрави, все така всеотдайни, креативни и безкористни, да имат своите многобройни незабравими моменти и да съхранят доброто в себе си! Честит ни 100- годишен юбилей!

Ая Аласаад – Духовно училище – гр. Момчилград

1 Отговор

  1. Анонимен каза:

    Bravo na momicheto ! Respekt !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *