chuyển tiền liên ngân hàng techcombank thanh toán thẻ tín dụng vpbank anyoption yorum địa chỉ ngân hàng maritime bank chi nhánh shinhan opsiyonlu thẻ vay vietcredit
COVID-19 прогноза за Кърджали на 100 хил: Днес (138); 22/10 (143 ↑) ; 23/10 (148 ↑) ; 24/10 (152 ↑)

Алековци се включиха в Европейската седмица на кодирането 2021

На 13.10.2021 г. в Професионална гимназия по икономика „Алеко Константинов“ се проведе уъркшоп, с който се отбеляза Европейската седмица на кодирането 2021 (EU Code Week 2021).
Европейската седмица на кодирането е инициатива, насочена към гражданите, която има за цел да представи програмирането и цифровата грамотност на всички по забавен и развлекателен начин. Основната цел е насочена към творчеството, решаването на проблеми и сътрудничеството чрез програмиране и други технологични дейности.
Тази година гимназията се включи в инициативата с различен тип дейност – проведе се работилница (уъркшоп) с учениците, участвали в проект “Европейски опит в прилагането на информационни технологии в маркетинга – стъпка към дигиталната ера и пазара на труда”, финансиран от Европейския съюз по програма „Еразъм+”.
Участниците имаха поставена задача да изработят рекламни материали с помощта на различни платформи за създаване на дигитално съдържание. Работилницата развихри въображението на учениците, които показаха усвоените умения, придобити по време на проведената в град Малага, Испания производствена практика. Учителите по професионална подготовка Пламена Дюлгерова и Димитрия Христова следяха за изпълнението на задачата и подпомагаха участниците.
Разработените дигитални материали бяха представени от учениците пред директора на гимназията Мариела Попова и зам. директора Цветанка Крачунова. За отличната си работа участниците получиха сертификати.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!