COVID-19 прогноза за Кърджали на 100 хил  Ниво 2 Днес (186); 07/12 (173 ↓) ; 08/12 (162 ↓) ; 09/12 (149 ↓)

 Йовковец – световен лидер в предприемачеството Как от ,,Йовков“ можеш да стигнеш до бизнес дейност в Русия, Кувейт, Суадидитска Арабия…

Никола Ликов, предприемач по сърце, е директор растеж в германския венчър билдър  FoundersLane – водеща независима компания в света, предлагаща „предприемачество като услуга“. Работата му е да изгражда иновативни компании от Великобритания през Саудитска Арабия чак до Китай и Русия, което е постижимо, чрез много пътувания. Но за него пътуването е естествена част от процеса по създаване на иновации.
Воден от желанието си  да даде нещо обратно на училището, за  което винаги е усещал, че е дало много за него, възпитаникът на ,,Йовков“, с радост и трепет в сърцето,  прекрачи отново училищния праг, за да разкаже  за пътя от първия учебен час до директор растеж в германската фирма FoundersLane.
Директорът  на училището, госпожа Недялка Кюпрюджиева, с гордост приветства амбициозния предприемач, за който списание ,,Форбс“ озаглавява статия – ,,Полет към иновациите“.
 Инспираторът Никола Ликов се срещна с ученици от V клас и XI клас –  профил ,,Предприемачески“ с чуждоезиково обучение, включени в проекта на МОН ,,Иновативно училище“ и в НП ,,Иновации в действие с иновативно и екологично предприемачество“ и разказа за житейските си перипетии и разкри формулата си за успеха.
Вдъхновени от личността и постиженията на Никола Ликов, младите предприемачи на ,,Йовков“ с преподавател госпожа Галина Попова, която е Национален консултант по предприемачество, представиха свои иновативни проекти.
Те впечатлиха предприемача на световно ниво, който подчерта, че това са идеи със страхотна пазарна реализация и би желал да работят заедно в бъдещи иновативни проекти. Освен това предложи на учениците да се включат в онлайн обученията, които предлага.
Никола Ликов сподели, че е  горд да бъде един от учениците на ,,Йовков“ и е  възхитен  от  прогреса и възможностите за реализация, които предлага училището.  Той насърчи учениците да си поставят ясни цели и да дават всичко от себе си за  реализацията им, да вярват в себе си и винаги да помнят, че всичко което са направили и правят има значение.
Срещата продължи с нестихващ интерес и обсъждане на  важни иновативни подходи за предприемачеството.
Директорът на училището, госпожа Недялка Кюпрюджиева, благодари за вълнуващата и ползотворна среща, за създалата се задушевна атмосфера и за социалния ангажимент.
Тя сподели, че е горда с ученици като Никола Ликов и му пожела успех и нестихващ просперитет.
Бъдещите партньори си пожелаха здраве и съвместни бъдещи проекти.

Клуб ,,Журналист“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.