thẻ vib tỷ giá ngân hàng citibank dư nợ tín dụng tiếng anh là gì khối liên minh châu âu công ty tài chính tnhh một thành viên mb điều kiện để mở thẻ tín dụng
COVID-19 прогноза за Кърджали на 100 хил: Днес (159); 24/10 (161 ↑) ; 25/10 (167 ↑) ; 26/10 (175 ↑)

Общинският съвет в Кърджали прие промени в наредбата за въвеждане на Синя зона в града

Валери НЕДЯЛКОВ

Общинският съвет в Кърджали прие днес единодушно изменение и допълнение на Наредбата за организация на транспортната дейност и безопасността на движението на територията на община Кърджали.
Измененията и допълненията в Наредбата са свързани главно с възможността за електронно заплащане на паркирането в Синя зона в Кърджали. Тя ще обхваща шест зони в централната част на града. По предложение на Комисията по транспорт и комуникация в нея беше включена и улица „Стадионска”. Не беше прието предложението на общинския съветник от ГЕРБ Веселина Юрукова приходите от Синя зона да инвестират в инфраструктурата на града и населените места в общината. При гласуването групата съветници от ДПС се въздържаха.
Общинският съветник Радослав Милев повдигна въпроса за репатриращ автомобил. Кметът д-р инж. Хасан каза, че е рано в началото на стартирането на Синя зона да се прави такава инвестиция. Трябва да мине известно време, за да се види резултата. При необходимост може да се мисли за репатриращ автомобил.
Кметът обяви, че обмисля вариант през следващата седмица да разговаря по фейсбук с гражданите във връзка с въвеждането на Синя зона и да отговори на всички техни въпроси.
Радослав Милев предложи всички улици заключени в Синя зона да бъдат включени в нея, за да може гражданите които живеят на тях да си закупят годишни талони за паркиране.
Наредбата остава открита, стана ясно от заседанието, което се проведе онлайн. След стартиране на Синя зона в хода на нейното приложение ще могат да се правят подобрения.
Целта на въвеждането на Синя зона е подобряване на организацията на движението в града и облекчаване на трафика в централната част на града.
При установяване на извършено нарушение в зоните с почасово платено паркиране – Синя зона, служители от ОП „Паркинги и гаражи и зони за паркиране” ще могат да извършват принудително блокиране чрез поставяне използване на техническо средство /скоба/ на превозното средство. Освобождаването на скобата от блокираното превозно средство ще става след заплащане в размер на 20 лв. с ДДС, както и дължимата сума за всеки започнат час за почасово заплащане, става ясно от промените в Наредбата.
Правото за престой в зоните за платено почасово паркиране ще се удостоверява с документ. Той може да бъде касов бон или хартиен и електронен талон за паркиране, съобщение чрез SMS – таксуване, хартиен или електронен пропуск с постоянен адрес в „Синя зона”, хартиен или електронен пропуск „Синя зона” – абонамент за предплатено паркиране, хартиен или електронен пропуск на служебни коли, хартиена или електронна карта за преференциално паркиране на превозно средство, управлявано или превозващо лица с увреждания.
Цената на съобщението с SMS ще бъде 1 лев с ДДС за един час плюс цената на SMS, е записано в Наредбата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!