làm thẻ tín dụng không cần chứng minh thu nhập mail.vpbank.com.vn dao han the tin dung vib credit card nhân viên tín dụng vpbank chuyển tiền liên ngân hàng qua internet banking msb.com.vn
COVID-19 прогноза за Кърджали на 100 хил  Ниво 3 Днес (253); 13/11 (254 ↑) ; 14/11 (258 ↑) ; 15/11 (264 ↑)

Детското влакче в парк „Простор” е ремонтирано, ще бъде пуснато в първия удобен случай

Валери НЕДЯЛКОВ

Влакчето е налице, подготвено е за работа и първи удобен случай ще бъде пуснато, това каза кметът на община Кърджали д-р инж. Хасан Азис във връзка с питане на общинския съветник от БСП Милен Филипов на вчерашното заседание на Общинския съвет – каква е съдбата на влакчето в парк „Простор” и какви са плановете на община Кърджали за него.Детското влакче в парк „Простор” е ремонтирано, ще бъде пуснато в първия удобен случай
В момента влакчето е прибрано в базата на общинското предприятие „Озеленяване, благоустройство и чистота”. Локомотивът е ремонтиран, вагоните са боядисани и освежени, готови за ползване. Но размерите на купетата във вагоните са с дължина метър и десет сантиметра и широчина 90 сантиметра, мястото за сядане в тях е за две деца с придружители. Заради въведените временни противоепидемични мерки  не може да се спази изискването за физическа дистанция най-малко метър и половина,  затова влакчето при тази ситуация става неизползваемо и не е пуснато, уточни кметът.
Детската железница, разположена в парк „Простор” в Кърджали, е първата с теснолинейна железопътна линия в България.  Тя е един от символите  на нашия град, единствената детска железница, която е работеща в страната, уточни градоначалникът.

.

 

3 коментара

  1. ТОДОРКА каза:

    EEEEХХХХ ,,,,КМЕТЕ НЕ СТЕ ИНФОРМИРАН В ГРАД ПЛОВДИВ ИМА СЪЩО ДЕТСКО ВЛАК4Е И СИ РАБОТИ,,,,,,ПОЗДРАВ

  2. Анонимен каза:

    Служители от Община гр.Кърджали да отидат до гр.Пловдив , да се запознаят с тамошното детско влакче и да видят как работи. Как са направени детските вагончета и машината. Билетчетата са по 1 лев за деца и за възрастни. Обиколката трае около 25 минути. Влакчето не работи само в понеделник и вторник. Вагончетата са много повече отколкото в гр.Кърджали. Те са затворени безопасни и за да се влезе вътре се отваря малка вратичка. Има за него направено филмче от You Tube.

  3. Георги Янев каза:

    Влакчето, беше пълноценно Влакче, когато се грижеше за локомотива и вагоните, Баща ми! След това беше в застой, рухнало години наред. Общината се заеха уш да върнат живота на Влакчето, но като чета в страницата пародията е все една и съща. Старите Кърджалийци, знаят много добре как работеше Влакчето при Баща ми и как 1000-ди деца бяха щастливи на обиколките в парка! Поздрави от мен дано Влакчето види някой ден живот отново!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!