thẻ tín dụng vib tỷ giá ngân hàng indovinabank thẻ tín dụng hoàn tiền msb hội sở cam cavet xe khong giu xe bảo lãnh ngân hàng tiếng anh là gì
COVID-19 прогноза за Кърджали на 100 хил  Ниво 3 Днес (243); 14/11 (250 ↑) ; 15/11 (253 ↑) ; 16/11 (259 ↑)

Кметът на Кърджали Хасан Азис се срещна с посланика на Турция

Кметът на община Кърджали д-р инж.Хасан Азис се срещна с посланика на Р Турция  в България Н.Пр.Айлин Секизкьок, която беше на посещение в „Теклас България“. В „Теклас“, където идва за пръв път, турският посланик бе посрещнат от генералния директор на холдинга г-н Неби Анъл. Н.Пр.Айлин Секизкьок беше придружавана от Генералния консул на Р Турция в Пловдив Корхан Кюнгерю.

Домакините от холдинга запознаха Н.П.Секизкьок с дейността на фирмата, инвестициите в Кърджали, Крумовград и Враца, които осигуряват поминък на 3000 души.

„Това е една от най- значимите инвестиции в нашата община, с която се гордеем. Нашият град се превърна в център на автомобилостроенето в България, коментира на срещата д-р инж.Хасан Азис. Той припомни усилията и решаващата роля на Общинска администрация за привличане на чуждите инвеститори в града през 2006г. Проведени са били редица срещи, за да се реализира капиталовложението в Кърджали, тъй като първоначалните намерения на собственика били проектът да се реализира в Стара Загора. „След 15 г. можем със задоволство да кажем, че сме били на прав път, защото инвестицията на „Теклас“ допринесе за скок в развитието на Кърджали, промени икономическия профил на града и го превърна в център на автомобилостроенето“, каза кметът. Коментирано бе, че голямата инвестиция на турския холдинг в Кърджали е помогнала да бъдат задържани младите хора, които сега работят и живеят в родния си край, а не са тръгнали да работят в чужбина.

Кметът на Кърджали сподели с Н.Пр.Айлин Секизкьок, че в момента води интензивни разговори с двама инвеститори, които да реализират нови проекти за производство на авточасти в промишлена зона, която разполага с 250 декара земи.

1 отговор

  1. Анонимен каза:

    Разбира се! Посланика особенно на Турция е къде по важен примерно от Президента!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!