cách sử dụng momo tra gop vib chuyển tiền internet banking techcombank iqoption lừa đảo chứng thư bảo lãnh ngân hàng là gì kiếm tiền với vps 2li opsiyon
COVID-19 прогноза за Кърджали на 100 хил  Ниво 3 Днес (216); 07/11 (208 ↓) ; 08/11 (199 ↓) ; 09/11 (190 ↓)

Здравните власти с разяснения за новите COVID мерки

След заседание на Министерския съвет служебните министри на здравеопазването и на образованието дадоха брифинг пред медиите с разяснения за новите COVID мерки.

Министърът Кацаров обясни, че мерките засягат само дейностите, които изрично са посочени в заповедта. Всичко, което не е посочено в заповедта, е изключено.

„Тъй като чух как ще се влиза в администрацията и църквитеТези сгради са изключени от заповедта. Мерките дори са облекчаващи. Досега режимът на спортни събития на открито бяха без публики. Сега ще са пред публика при зелен сертификат. Същото и за нощните заведения„, допълни той и уточни, че мерките са противоепидемични, те не засягат правото на труд, те не принуждават хората да се ваксинират, а намаляват риска от разпространяване на вируса.

Насоката като цяло на мерките е да се ограничат дейностите, които са по-скоро с увеселителен характер, които са извън обичайното ни ежедневие. Магазините – засягат само тези с над 300 кв. м. За всички останали не се изисква зелен сертификат. Банкови институции и хранителните магазини не са засегнати от тези мерки.

Междувременно стана ясно, че Министерският съвет е одобрил закупуването на 3000 дози антитела. Министър Кацаров обясни, че става дума за лекарствен продукт, неразрешен за употреба – затова е разрешил използването му със заповед.

„Това е нов лекарствен продукт, втора възможност на лекарите да лекуват болни с COVID-19. Досега имаше само една възможност – с „Ремдесивир“, уточни министър Кацаров.

Източник: Дарик
Снимка: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!