dau tu tien khác ngân hàng có chuyển khoản được không mưu đồ ẩn giấu tập cuối ngân hàng quốc tế tại việt nam số tài khoản ngân hàng vpbank vpbank dang nhap
COVID-19 прогноза за Кърджали на 100 хил  Ниво 3 Днес (216); 07/11 (208 ↓) ; 08/11 (199 ↓) ; 09/11 (190 ↓)

Ново лекарство срещу коронавирус влиза в употреба у нас

Министерски съвет взе решение, с което одобри закупуването на 3000 дози монопонални антитела – нов лекарствен продукт за болнично лечение на COVID. Това заяви министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров по време на брифинг в Министерски съвет.
Той не уточни за кой продукт става въпрос, но заяви че става дума за лекарствен продукт, неразрешен за употреба. Министърът е разрешил използването му със заповед. Въпреки че не бе уточнено името на препарата, от известно време се говори, че най-вероятно става въпрос за „Молнупиравир“ на Merck.
Идеята на лекарството обаче е да спира размножаването на вируса в тялото и съответно то трябва да се взема възможно най-рано, а не когато се е стигнало до тежко състояние, в каквото се намират огромна част от пациентите в болниците.
„Това е нов лекарствен продукт, втора възможност на лекарите да лекуват болни с коронавирус. Досега имаше само една възможност – с „Ремдесивир“, уточни той.
По-рано днес здравният министър сам потвърди, че „всеки четвърти, лекуван с „Ремдесивир“, е починал. „Ние ще сме изправени пред ситуация много скоро да осигурим болнични легла. Трябва да изберем живота, това е по-важно“, добави той.
Според професор Татяна Червенкова лечение с ремдесивир се препоръчва в началото на заболяването – в първите 5-7 дни, когато е налице вирусна репликация. При разпространения сега делта-вариант този период е 3-6 дни. Пациентите обикновено влизат в болница около 7-10 ден от болестта, когато включването на противовирусен медикамент, какъвто е „Ремдесивир“, не е оправдано.

© Actualno.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!