đăng ký thẻ tín dụng vpbank thẻ tín dụng fe credit thủ tục mở thẻ tín dụng phí chuyển khoản tpbank عقود الخيارات والمستقبليات في الأسواق المالية
COVID-19 прогноза за Кърджали на 100 хил  Ниво 3 Днес (204); 23/11 (205 ↑) ; 24/11 (208 ↑) ; 25/11 (214 ↑)

Дело за измама на 24 души с работа в Англия тръгна в Смолян

Срещу 46-годишният Мехмед Аптула, като собственик и управител на „Филипепол“ ЕООД, е внесен обвинителен акт за измама на 24 души с пари и обещания за работа. Фирмата е регистрирана с адрес в Пловдив, а дейността й е многостранна – от търговия на дребно до организация на мероприятия и концерти, търговско представителство и агентство на български и чуждестранни физически и юридически лица в страната и чужбина, хотелиерство и транспорт. Хората били излъгани през 2013 г., но докато се разплете схемата и се издири авторът й, минават 8 години.
Аптула действал в периода от 16.04.2013 г. до 09.05.2013 г. Той наел жена с офис в Смолян да набира хора за временна заетост като градинари във Великобритания, след като платят депозит от 150 британски лири на човекИнтерес проявили много хора от Смолян и района, както и хора от Асеновград и Пловдив. Те дали капарото и си купили билети за самолет, след като се уговорили кога ще пътуват. Като пристигат в Англия, обаче, никой не ги посрещнал и след като чакали едно денонощие, хората се усетили, че са измамени. А оттогава досега от Аптула нямат никаква вест.
Завлечените са платили общо 8240,34 лева, сочат данните по делото.
В съдебна зала бяха разпитани първите четирима свидетели, предстои да се разпитат още, което се затруднява от факта, че много от измамените не са вече в родните си места и на същите адреси, казват запознати.

Смолян прес

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.