COVID-19 прогноза за Кърджали на 100 хил  Ниво 3 Днес (288); 22/01 (298 ↑) ; 23/01 (318 ↑) ; 24/01 (338 ↑)

Продължават изявите, свързани с отбелязването на 100-годишния юбилей на БМЧК

Нов живот

Днес  домакини на тържеството бяха доброволците от клуб „ Да имаш голямо сърце не тежи“ от Джебел  с наставник инж. Фатме Мустафа. Водещите представиха накратко вековната история на националната организация на БМЧК, постиженията на областната младежка организация и успехите на клуба към ПГ „Руска Пеева“. С много емоции Ляра Мехмед – координатор на клуба представи своята червенокръстка история. Поздравления  и благодарност младите червенокръстци получиха от директора на гимназията Ангелина Хаджиева и директора на Секретариата на Областния съвет на БЧК- Кърджали – Жана Чакърова- Шукерска.

Доброволците от клуба демонстрираха и завидни творчески заложби пред своите съученици , учители и родители. Представена бе куклената постановка „ Горско училище“ със съвети за лична хигиена и предпазване от респираторни заболявания, прозвучаха родопски песни и се изви българско хоро.

Празник без торта не може. Специалистът младежки дейности в Секретариата на Обл.С на БЧК Светломира Димитрова награди младите доброволци за техния труд и ентусиазъм с юбилейна торта с парченце за всеки възпитаник и учител в гимназията, а домакините почерпиха с ръчно изработени от тях кулинарни вкусотии.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.