COVID-19 прогноза за Кърджали на 100 хил  Ниво 1 Днес (15); 27/11 (15 =) ; 28/11 (16 =) ; 29/11 (16 ↑)

Поредна съвместна инициатива на СУ „Йордан Йовков“ и Регионална библиотека „Никола Йонков Вапцаров“ в Кърджали

Проведе се поредна съвместна инициатива между СУ „Йордан Йовков“ и Регионална библиотека „Никола Йонков Вапцаров“ в Кърджали с подкрепата на госпожа Недялка Кюпрюджиева – директор на училището, и госпожа Елисавета Кехайова – директор на Регионална библиотека в Кърджали, с цел насърчаване  развитието на творческите заложби и грамотността у подрастващите.
Гост на срещата, проведена в школото, беше Маргарита Павлова – дългогодишен библиотекар и автор на приказки и поезия, издадени и публикувани в страната и чужбина.
На срещата учениците от Vв и Vг клас имаха възможността да се запознаят от първо лице с дейността на  Регионалната библиотека „Никола Йонков Вапцаров“ в Кърджали, както и да научат някои любопитни подробности около създаването на една литературна творба. В непринуден разговор Маргарита Павлова разказа на учениците за дейността на библиотеката, за пътя на книгата от автора до читателя и как съвременните деца могат по-лесно да се докоснат до художествената литература, използвайки електронните технологии.
Любопитни да научат повече, йовковци засипаха писателката с редица въпроси, като изключителен интерес предизвика фактът, че една от книгите на Маргарита Павлова – „Приказки и гатанки“, е издадена с Брайлова азбука, а екземпляри от тази книга са част от фонда на библиотеката. Учениците научиха любопитна информация за живота на Луи Брайл и как е създал азбуката за незрящи. Авторката прочете на учениците приказки от книгите си „Черупчица и седефеният рибко“ и „Медико и Медика“ и разкри  причините за написването на  книгата „Вълшебството на розите“.
Срещата приключи с обещанието, че съвместните срещи и дейности на СУ „Йордан Йовков“ и Регионална библиотека „Никола Йонков Вапцаров“ в Кърджали ще продължат.

Клуб ,,Журналист“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!