6 hũ quản lý tiền bạc ân hạn nợ là gì thẻ chip atm ngân hàng indovina truemoney là gì vpbank dang nhap
COVID-19 прогноза за Кърджали на 100 хил  Ниво 3 Днес (243); 14/11 (250 ↑) ; 15/11 (253 ↑) ; 16/11 (259 ↑)

Хърватите вече пътуват без визи до САЩ

От 23 октомври, гражданите на Хърватия могат да пътуват до САЩ за бизнес и туристически цели без визи, предаде агенция Хина, като се позова на американското посолство в Загреб.

Хърватия бе включена в програмата „Виза уейвър“, която представлява всеобхватно партньорство в сферата на сигурността между САЩ и страни участнички. Участието в програмата предоставя възможността на гражданите на страните участнички да пътуват за бизнес и туристически цели в САЩ за срок до 90 дни без необходимост от виза.

И.д. посланик на САЩ в Хърватия Марк Флеминг поздрави хърватското правителство за успешното покриване на критериите за включване в програмата и изрази задоволство, че това ще задълбочи връзките между двете страни.

За да бъде включена дадена държава в програмата „Виза уейвър“, тя трябва да изпълни критерии, свързани с борбата с тероризма, върховенството на закона, имиграцията, сигурността на документите и управлението на границите, а процентът на отказани визи трябва да бъде под три на сто. Хърватия неотдавна изпълни това условие.

От вчера хърватите ще могат да пътуват безвизово до САЩ, след като получат одобрение онлайн чрез Електронната система за разрешения за пътуване (ESTA). Посолството уточни, че подаването на заявление в ESTA може да се направи по всяко време, но министерството на вътрешната сигурност препоръчва на пътниците да го направят възможно по-рано или най-късно 72 часа преди полета. /СГ/

Източник: БТА

1 отговор

  1. Анонимен каза:

    То и в България народа чака вече 32 години визи за САЩ, да ама не. Големи приятели ни станаха американците. Дадоха 3,5 млар. долара за самолети но не се знае кога ще кацнат на българско летище. Направиха си, четири военни бази но нищо не плащат. Подариха им ТЕЦ „Марица изток“ за производство на ел.енергия. Българската армия воюва заедно с американската и в Ирак, Афганистан, Сирия. В замяна на това да си припомним България получи по времето на Желю Желев два кораба с царевица на варненското пристанище. Така, че ще имаме много да чакаме.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!