COVID-19 прогноза за Кърджали на 100 хил  Ниво 3 Днес (288); 22/01 (298 ↑) ; 23/01 (318 ↑) ; 24/01 (338 ↑)

Нина Сандева: Смених очите и ушите и видях парковете на Кърджали

Нов живот

Зелените зони на Кърджали – парковете, всъщност през есента са най-цветните места. Много ги обичам, особено по-старите, защото са сътворени с любов, знание, мисъл,  красота. И в тях има спокойствие, тишина, място за спорт и размисъл.

Поскитах из тях и реших да сменя очите и ушите, т. е. да ги видя такива, каквито искам. Затова сложих и филтър на снимките.

Съвсем наскоро  установих, че всеки парк в Кърджали, а те са четири на брой, има свое лице, особености и емблеми!.

Парк „Горубсо“ ми е най-любимият. Той може би е най-старият. Емблемите  в него са  Розариумът и езерото с лилиите. Много сантимент и носталгия има в него. Макар че е доста позапуснат, той  е много очарователен през всички сезони.

Парк „Простор“ е най-големият по площ . Един огромен парк, пълен с изненади, разнообразна растителност и уникални дървета. Гинко билоба, бели брези, борове, елхи… Неговите забележителности са детската железница, астрономическата обсерватория, тук е и стадионът.

Градската градина е най-оживеното място за разходки и срещи. Тук е и най-емблематичната скулптура – Баба Меца.

Парк „Арпезос“ е новият ни парк. Не прилича много на парк, въпреки грандиозния замисъл, защото уж е парк, а природата в него е малко. Но пък има шир и светлина!

Да се поразходим!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.