COVID-19 прогноза за Кърджали на 100 хил  Ниво 3 Днес (249); 20/01 (247 ↑) ; 21/01 (258 ↑) ; 22/01 (270 ↑)

Висока избирателна активност във Великобритания, гласуването протича спокойно

Изборите сред сънародниците ни в Обединеното кралство започват да набират скорост след сравнително мудното начало. Членове на някои избирателни секции от общо 132 в страната дори твърдят, че активността е по-висока от предишните избори през юли, съобщава БНР.

Имаше сведения, че няколко секции – в Лондон, в Стратфорд, Лейтънстоун и Кройдън не са отворили сутринта, но това не се оказа вярно. Кореспондентът на БНР във Великобритания Веселин Паунов заяви, че лично се е убедил, че трите секции в Стратфорд работят.

Той съобщи, позовавайки се на сигурен източник, че и секцията в Кройдън е отворена. Но за секцията в Лейтънстоун има известно объркване, защото се оказа, че е преместена в Уолтъмстоу и мнозина не са си дали сметка, че е с нов адрес. От СИК в Стратфорд информираха, че активността е голяма, като смятат, че е по-висока от изборите през юли. Същата е и картината в Уимбълдън.

Ето какво отговори на въпрос за активността Веселин Томов от СИК Баркинг, където традиционно гласуват много българи. „В сравнение с предишните избори активността е сходна, бихме казали, че около 600-700 човека са гласували в Баркинг в 4-те секции, очакваме още толкова до края на деня. Няма опашки, хората минават средно за 15 минути. Няма недоволни. На някои други места смятат, че хората са по-пасивни. Но при така очертаващата се картина досега няма основания да се очаква доста по-ниска активност, както се прогнозираше на базата на подадените заявления.

Секциите ще бъдат затворени в 20 часа по Гринуич, или 22 часа българско време.

Източник: debati.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.