COVID-19 прогноза за Кърджали на 100 хил  Ниво 3 Днес (288); 22/01 (298 ↑) ; 23/01 (318 ↑) ; 24/01 (338 ↑)

Герджиков: Колкото и избори да направим, резултатът ще е еднакъв

Колкото и избори да направим, резултатът ще е еднакъв.  Това заявиха Анастас Герджиков и Невяна Митева след резултатите от вота.

Митева отрече да са получили подкрепа само от една партия.

Герджиков поясни, че колкото и избори да направим, резултатът ще е еднакъв. По думите му партиите на промяната имат еднакъв общ гласове. Няма да стане по-лесно съставяне на правителство, каза той и призова лидерите на партиите да положат усилия за това.

Относно вота за държавен глава, Герджиков поясни, че са постигнали най-основата си цел – да има балотаж. И то не поради технически причини – ниската активност. Втората цел била – да съкратят разликата. Според прогнозите били а 30 на сто, а сега тя е  около 24 % и той е убеден,че това ще бъде наваксано. Най-важното според него това са мажоритарни избори и на втори тур ще бъде различно, където ще се гледат качеството на кандидатите и техните визии.

Герджиков упрекна Радев, че не е имало дебат между двамата и се надява да има такъв преди балотажа. Той заяви, че разчитат на подкрепата от всички партии и няма да откажат гласа на нито един гражданин. Той изради надежда на балотажа да обърнат резултата

Източник: Монитор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.