COVID-19 прогноза за Кърджали на 100 хил  Ниво 3 Днес (456); 28/01 (482 ↑) ; 29/01 (520 ↑) ; 30/01 (561 ↑)

Жена изяде разписка в 18 СИК в София, от секцията: Нямаме обяснение

Жена сдъвка и глътна разписката от своя вот, вместо да я пусне в урната, разказаха от 18-а секционна комисия във Френската гимназия в София в  24-ти многомандатен избирателен район.
За представителите на 18 СИК във Френската гимназия в София остава необяснено поведението на дамата, която гласува и вместо да пусне в кутията за разписките своята, е изяла листчето хартия.
Поведението на гласоподавателя – жена на средна възраст, предварително не е показало някаква афектираност или несъгласие с нещо, каза председателят на секцията Снежина Колева.
„В девет часа дойде гласоподавателка, която гласува, грабна личната карта и изтича – нашата секция е на третия етаж, тича долу до полицаите. Като слезе при полицаите, сдъвка и глътна разписката“.
Председателката на СИК коментира още:
„За мен е безотговорно поведение. Веднага се обадих на РИК и те ми казаха срещу името на дамата да напиша, че е глътнала и е сдъвкала разписката. Как да отчета вечерта разписките? Когато се гласува с машина, трябва да се вземат двете разписки, има специална кутия за това. Не може повторно да се гласува. Законът не го позволява и не може“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.