COVID-19 прогноза за Кърджали на 100 хил  Ниво 3 Днес (288); 22/01 (298 ↑) ; 23/01 (318 ↑) ; 24/01 (338 ↑)

Задържаха търговец на гласове пред СИК, бусове с турска регистрация извозват избиратели

Полицията задържа мъж по сигнал за купуване на гласове в хасковското село Караманци, съобщиха от полицията.  Сутринта, в хода на полицейските действия за превенция и противодействие на престъпленията срещу политическите права на гражданите, служители от ОДМВР Хасково са проверили 49-годишен мъж от с. Караманци, за които имало данни, че агитира в полза на определена политическа партия. Той бил открит пред една от секциите в селото. В него са намерени списъци с имена на хора, бюлетина-образец и около 2000 лева, които са иззети с протокол.
Към 11 часа в областта са подадени 5 сигнала за нарушаване на тайната на вота.
Една от жалбите е свързана с видео призив във фейсбук от водач на листа.
Според друг сигнал, тази сутрин в Ябълково е обикаляла кола с ремарке, върху което е разположен билборд на участник в изборите, като се агитира за гласуване с определен номер.
Има сигнал и за предварително попълнен протокол, който обаче е неоснователен.
В хасковските села Гълъбец, Широка поляна, Горно Войводиново и Текето бусове и автомобили извозват хора до секциите. Някои от автомобилите са с турска регистрация. Този сигнал официално не е подаден към РИК Хасково, предаде БНТ.
Преди да влязат в секциите се прави нещо като инструктаж на турски език, а вътре комуникацията също се извършва на турски език.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.