COVID-19 прогноза за Кърджали на 100 хил  Ниво 3 Днес (288); 22/01 (298 ↑) ; 23/01 (318 ↑) ; 24/01 (338 ↑)

Кирил Петков: България ще се управлява от коалиция

Лидерите на „Продължаваме Промяната“ Кирил Петков и Асен Василев с първи думи след края на изборния ден у нас.

„Продължаваме Промяната“ е първа политическа сила, 121 депутати ще се случат. България ще се управлява от коалиция, България започва един нов път, заедно ще успеем да направим целия потенциал на тази страна и всички ще се гореем с нея, заяви Кирил Петков.

„Ще бъдем много диалогични, ще направим това, което сме заявявали през цялата кампания, с „Демократична България“ със сигурност ще работим заедно. Ще говорим с всички политически групи без ГЕРБ и ДПС“, посочи Петков.

Коалиция се постига с преговори, не очакваме те да бъдат лесни, но ще седнем, когато всичко е ясно като финален резулатат, посочи Асен Василев.

Независимо дали си ляв, център или десен – тези първи победи за България са важни и би трябвало да се обединим около тях, каза още Петков. И добави: Ние осъзнаваме, че на България й трябва редовно правителство и всички имаме огромна отговорност всички тези неща, които говорихме в последните два месеца да се изпълнят. Това може да стане само с редовно правителство, с компромиси и диалог, но не с компромиси на база неработеща съдебна система или оставаща корупция.

Петков благодари на всички, които са повярвали на тях и обеща, че ще „вкарат и душа, и сърце, за да може България да тръгне по нов път“ и да има ново правителство. Българските избиратели показаха ясна нужда, че България трябва да тръгне по нов път, добави той.

Според Василев и Петков нови избори не са възможни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.