COVID-19 прогноза за Кърджали на 100 хил  Ниво 3 Днес (249); 20/01 (247 ↑) ; 21/01 (258 ↑) ; 22/01 (270 ↑)

Цвета Караянчева: Гласувах за ред, предвидимост и добро управление (Обновена, СНИМКИ+ВИДЕО)

Валери КОВАЧЕВ

Гласувах за работещ парламент, за връщане на парламентарната демокрация и парламентарната република. Гласувах за ред, предвидимост и добро управление.

Това каза пред медиите бившият председател на Народното събрание и водач на кандидатската листа за народни представители на ГЕРБ в 9-ти Кърджалийски избирателен район – областният лидер на ГЕРБ Цвета Караянчева. Тя гласува в 135-та избирателна секция в СУ „П. Р. Славейков” в квартал „Възрожденци” в Кърджали, като чака над двадесет минути пред избирателната секция, докато й дойде редът. Преди нея гласуваха пет души. Млада жена като видя, че няма да се справи с машинното гласуване, се отказа да гласува.

Много трудно, особено за възрастните хора. Виждате, че има и машини, които излизат от строя и се преминава към хартиени бюлетини. Проблемът е, че се чака час – час и половина преди да се произнесе техникът, че не може да се справи с машината. Това забавя гласуването. Ние много пъти от ГЕРБ казвахме, че машинното гласуване ще затрудни българските граждани.

Това всъщност нарушава правото им на глас, защото пред секцията, която бях, една дама се отказа да гласува, тъй като не можа да се оправи с машината. Ако имаше бюлетини, може би щеше да бъде по-трудно на комисиите, но все пак избирателната активност щеше да бъде по-голяма. Да, аз гласувах за минута – минута и половина, но има възрастни хора, които няма да дойдат да гласуват, за съжаление, каза още Цвета Караянчева във връзка със зададен й въпрос – какви са впечатленията й от машинното гласуване.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.