COVID-19 прогноза за Кърджали на 100 хил  Ниво 3 Днес (456); 28/01 (482 ↑) ; 29/01 (520 ↑) ; 30/01 (561 ↑)

Над 90 000 души са гласувалите в Турция, 3 пъти повече от юли

27 713 души са гласували в Истанбул до 21 ч, броят им за Бурса е 27 860 души, съобщи БНР. За сравнение на вота през юли в цяла Турция своя глас дадоха около 28 000 изселници с български паспорти.
През целия ден имаше опашки пред всички секции.
В Истанбул всички секции в приключиха изборния ден един час по-късно.
Инфарктно дълга нощ се очертава и за членовете на секционни комисии, които според последните правила трябва да броят и 100% от разписките в машините.
Притесненията им бяха свързани с това дали не са смесени разписките за президентския с парламентарния вот и приемането на изборните протоколи от Централната избирателна комисия.
Намеса на членовете на Секционните избирателни комисии при вота с машини, дълги опашки и посещения на представители на властта и на политическите партии в Турция – така протичаше вотът в югоизточната ни съседка, където има открити 126 секции. Гласува се с 96 машини – по две в секция.
Членове на секционни комисии масово не спазваха указанията да стоят на 2 метра от машината, на моменти дори те работеха с машината вместо избирателите. На място дойдоха представители на управляващата Партия на справедливостта и развитието, на опозиционната Републиканска народна партия и на Партията на бъдещето на бившия премиер Ахмет Давутоглу.
През целия ден микробуси превозваха турци с български паспорти към други секции в Истанбул, където няма толкова дълги опашки.
През целия ден бяха и хора от общината в Авджълар. Али Реза Деирменджи, заместник-кмет на квартала, каза: „Малко се изморихме, но трябва да има един, който да спечели и да направи правителство. Колкото и да се уморяваме, ще продължим да работим, стига да се реши политическата криза в България“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.