COVID-19 прогноза за Кърджали на 100 хил  Ниво 3 Днес (267); 21/01 (272 ↑) ; 22/01 (287 ↑) ; 23/01 (304 ↑)

Американското посолство: Обезпокоени сме от изявленията на Радев, че Крим е „руски“

Съединените щати са дълбоко загрижени от неотдавнашните изявления на президента на Република България Румен Радев, в които той определя Крим като „руски“. Това гласи позиция на американското посолство у нас по повод коментара в предизборния дебат на Радев с проф. Анастас Герджиков, че „Крим в момента е руски“.

„Съединените щати, Г-7, Европейският съюз и НАТО винаги са били ясни и обединени в позицията си, че въпреки опита на Русия да го анексира и продължаващата окупация, Крим е украински. Всички ние, в това число и България, декларирахме на Срещата на върха по Кримската платформа през август, че Крим е неотделима част от Украйна и че ние не признаваме и няма да признаем руските опити да легитимират незаконното завземане и окупацията на полуострова. През последните няколко дни ние изразихме нашето дълбоко безпокойство пред българските власти, както във Вашингтон, така и в София“, гласи изявлението.

Източник: Дарик.нюз

1 Отговор

  1. Анонимен каза:

    Не трябва ли на някои да се припомня, че Крим никога не е бил украински. Крим е бил подарен на Украйна когато тя е била в състава на СССР и това го извършва не някой друг ами самият Никита Сергеевич Хрушчов по произход украинец когато е бил Генерален секретар на ЦК на КПСС. Някои наистина не са запознати с историята. Когато обаче американците подариха Северен Кипър на Р. Турция що никоя европейска държава не вдигаше врява както е сега. За Косово не беше ли същата работа. За Калифорния пък да не говорим която е била превзета, но преди това е била мексиканска. За някои пропагандата много им отива, но само ще си останат с това.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.