COVID-19 прогноза за Кърджали на 100 хил  Ниво 3 Днес (486); 29/01 (524 ↑) ; 30/01 (566 ↑) ; 31/01 (612 ↑)

В Смолян стартираха първите Музейни игри на родолюбието

Нов живот

Прощъпулникът на иновативното събитие беше посветен на 1 ноември – Ден на народните будители и се проведе с отбори на петокласници от СУ „Отец Паисий“ в Смолян. Отборите на Четниците и Комитите направиха изключително оспорвано състезание и след четири игри: Героите на България, Великите исторически събития, Музейни богатства и Подреди пъзелите „Гледки от Смолянския музей“, завършили наравно, изиграха допълнителна пета игра, спечелена от Четниците.
Те бяха победители и във второто направление в Игрите на родолюбието, в което участват семейства – по-малки деца със своите родители.
Всички общо 45 участници получиха медали и грамоти, прекрасни впечатления и спомени, а удовлетворението на музейните специалисти е, че всички състезатели показаха отлични знания за българската история, не допуснаха нито една грешка в игрите, а победителите и подгласниците им бяха определяни от по-бързото нареждане на пъзелите.
РИМ „Стою Шишков“ – Смолян реализира Музейни игри на родолюбието с финансовата подкрепа на Министерството на културата, при спазване на противоепидемичните мерки и очаква скоро нови ИГРИ с нови участници.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.