chuyển tiền qua ipay vietinbank bao lâu thì nhận được chuyển tiền khác ngân hàng có được không quản lí chi tiêu ty gia ngan hang indovinabank ngan hang vietcombank quan 3 phần mềm chi tiêu gia đình
COVID-19 прогноза за Кърджали на 100 хил  Ниво 2 Днес (195); 25/11 (201 ↑) ; 26/11 (206 ↑) ; 27/11 (213 ↑)

Местен предприемач разказа на йовковци как да започнат частен бизнес

Нов живот

Ученици от Средно училище ,,Йордан Йовков“ в Кърджали час се срещнаха с  местния предприемач в областта на транспорта и логистиката Николай Попанастасов по инициатива учителя по  предприемачество и икономика Димитър Календеров.

Деветокласниците научиха как се стартира нов бизнес, какви са необходимите инвестиции и рисковете, на които са подложени фирмите през първите години и защо не всеки успява. Николай Попанастасов обясни, че  повечето компании се провалят, защото са били направени недостатъчни инвестиции, като допълни, че много компании се хвалят с големи финансови перспективи, но наличните им средства свършват, преди да дойдат добрите резултати. Той подчерта важността от правилното разпределение и инвестиране на наличните средства и поемането на премерен риск от страна на предприемача.

След дискусия между учениците и бизнесмена, стана ясно, че подобни срещи са полезни за обучението по предприемачество и трябва да продължат.

 

По материали на клуб „Журналист“, СУ „Йордан Йовков“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!