nhận làm hồ sơ vay tín chấp ngân hàng chuyển tiền miễn phí vp bank la ngan hang gi mua xe máy bằng thẻ tín dụng هل الخيارات الثنائية قمار vay thẻ điện thoại cổ phiếu là gì trái phiếu là gì
COVID-19 прогноза за Кърджали на 100 хил  Ниво 2 Днес (194); 26/11 (200 ↑) ; 27/11 (205 ↑) ; 28/11 (213 ↑)

Бойко Синапов: Посоката на преговорите в областта на земеделието е добра, нямаме право да грешим

Валери КОВАЧЕВ

Продължават преговорите между „Продължаваме Промяната”, „Демократична България”, „Има такъв народ” и БСП, инициирани от партията победител на парламентарните избори „Продължаваме промяната”, за съставяне на правителство. Обсъждат се основните приоритети по сектори. В сряда и в четвъртък на дневен ред бяха проблемите в областта на земеделието.

Бъдещето правителство трябва да обърна внимание на мерките, които са били ефективни и приложими в България през двата периода  на Общата селскостопанска политика на Европейския съюз. Да видят, кои са работещи, и по кои средствата са усвоявани напълно. Особено внимание трябва да се отдели на агроекологичните мерки, които касаят планинските и полупланинските райони. Бюджетът при тях е изчерпан, което показва, че са ефективни. Затова по тези мерки е необходимо да се заделят повече средства, за да се възползват повече фермери, коментира във връзка с преговорите в областта на земеделието  Бойко Синапов, председател на Сдружение „Обединени български животновъди”, и един от най-големите животновъди в региона и страната.

Според него приоритет трябва да бъдат зелените мерки, които са насочени основно към България. От тях може да се възползват много фермери, които се занимават с биологично земеделие. Апелът му към бъдещите управляващите е да премахнат тежката администрация  и бюрокрацията, която мачка работещия човек.

Категоричен е, че всичко в земеделието трябва да излезе на светло. Продукцията, която се произвежда в сивия сектор не е оценена реално, минава през ръцете на прекупвачите.  Трябва да се реши казуса с мерите и пасищата, като се използват от реални животновъди. Освен това на животновъдите трябва да се даде възможност да се възползват и от обработваеми земи, за да могат сами да си произвеждат фуражи. Нужно е държавата да се намеси по въпроса с пустеещите земи, като на собствениците се напомня да не забравят, че имат земя.

По думите му идеята за изграждане на земеделски борси е много добра. Така ще се гарантира пазара и производството на качествена продукцията.

Впечатляващи са дебатите на политическите сили, които наблюдаваме в момента. Посоката е добра, очакваме със задоволство да видим резултатите. Допитват се до нас. В момента преговорите се водят от политици, надявам се на по-късен етап да се включат браншовици и производители. Повече нямаме право да грешим, заявява Бойко Синапов.

 

1 отговор

  1. анонимен каза:

    Този е най-големия бояджия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!