COVID-19 прогноза за Кърджали на 100 хил  Ниво 3 Днес (456); 28/01 (482 ↑) ; 29/01 (520 ↑) ; 30/01 (561 ↑)

Изграждат модерен приют за кучета до Седловина

Нов живот

Община Кърджали вече разполага с около 20 декара земя до село Седловина, на които ще изгради приют за бездомните кучета. Започва разработването на проекта. За партньор ще бъде поканен факултетът по ветеринарна медицина към Тракийския университет в Стара Загора, каза кметът д-р инж. Хасан Азис. По думите му за партньори ще бъдат поканени също общини от областите Кърджали и Хасково. До края на годината кметът ще направи среща с ректора на Тракийския университет във връзка с изготвянето на проекта, който ще бъде съвременен. В бюджета на общината ще бъдат заложени средства за изграждането му през следващата година.

До изграждането на новия приют ще се ползва временен, който е изграден на мястото на стария в Кърджали, и е под контрола и партньорството на Ветеринарната служба в Кърджали.

Повече от пет години искахме съдействие от Областната управа за предоставяне на около 20 декара земя до село Седловина за приют на бездомни кучета и животни. Това, което трябваше да направи Областната администрация, е да поиска едно писмо от Министерството на регионалното развитие и благоустройството, че има решение на Министерския съвет тази 20 декара да бъдат прехвърлени на община Кърджали и ние да реализираме проект за приют за бездомните кучета. Пет години времето на областния управител не стигна този въпрос да бъде решен, припомни кметът.

След смяната на областния управител го решихме в рамките на един месец. Някой трябва да обясни защо за пет години областният управител в лицето на Никола Чанев и ГЕРБ не направиха така, че да се реши този въпрос. След смята на областния управител, с една моя среща с министъра на регионалното развитие и при министър председателя го решихме.

Досега не бяхме направили тази среща, защото областният управител трябваше да даде положително становище, уточни д-р инж. Хасан Азис.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.