COVID-19 прогноза за Кърджали на 100 хил  Ниво 3 Днес (456); 28/01 (482 ↑) ; 29/01 (520 ↑) ; 30/01 (561 ↑)

Общинският съвет в Ардино прие Програма за развитие на читалищната дейност

Гюнер ШЮКРИ

Програма за развитие на читалищната дейност в община Ардино през 2022 г. прие на заседание местният парламент. Основните цели и задачи, които си поставят читалищата в община Ардино са свързани с развитие и утвърждаване на духовните и културни ценности на гражданското общество. Институционално укрепване на читалищата като местни общностни центрове в културно-просветни, информационни, социални и граждански функции. Участие при поддържането на традиционните форми на културата и фолклора и осигуряване на трансмисията им към следващите поколение е друга основна задача в дейността на читалищата.

В дневния ред на поредното редовно заседание на Общинския съвет в Ардино бяха разгледани седем точки. Заседанието започна с едноминутно мълчание в памет на жертвите на пожара в Дом за грижа за възрастни хора във варненското село Рояк и загиналите при трагичния инцидент с автобус на автомагистрала „Струма“.

Местните парламентаристи подкрепиха предложението на кмета на общината инж. Изет Шабан за изграждане на музей в село Дядовци, местността Куля янъ. Одобриха и компенсирани промени между отделните обекти от поименния списък в Програмата за капиталови разходи за 2021 година.

И на това заседание бяха гласувани обичайните разпоредителни сделки за отдаване под наем на земеделска земя от общински подземлен фонд на община Ардино.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.