COVID-19 прогноза за Кърджали на 100 хил  Ниво 2 Днес (194); 26/11 (200 ↑) ; 27/11 (205 ↑) ; 28/11 (213 ↑)

Библиотеката в Кърджали спечели проект от Национален фонд „Култура“

Нов живот

Регионална библиотека „Никола Йонков Вапцаров” в Кърджали спечели втори проект  от Национален фонд „Култура” за последния месец. Сега 2 985,32 лева ще постъпят по програма „Едногодишна целева субсидия за подпомагане на дейността на държавни, общински и регионални институти”, сподели за „Нов живот“ Елисавета Кехайова, директор на библиотеката.

Програмата цели компенсиране на част от увеличените разходи за електрическа енергия на утвърдените нови цени на електрическа енергия в рамките на 2021 г. и финансово подпомагане на библиотеката за осъществяване на основните й дейности.

Дейността на Регионална библиотека „Н.Й.Вапцаров“ се извършва в четириетажна сграда със застроена площ от 514 кв.м. и разгъната застроена площ от 2299 кв.м., въведена в експлоатация през 1971 г. Отопляемата площ е 1785 кв.м. В нея се помещават директорски кабинет, отдел „Комплектуване“, отдел „Обработка и каталогизация “, справочнобиблиографски отдел и сектор „Краезнание“, Детски отдел с читалня, отдел “Обслужване” с читалня „Обществени науки”, Читалня „Изкуство“,отдел „Методичен“. В сутерена е разположено основно книгохранилище, на партера се помещават Обучителен информационен център „Библионет” и работен кабинет. И Филиал 2 с адрес: ж.к. Младост“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!