COVID-19 прогноза за Кърджали на 100 хил  Ниво 2 Днес (194); 26/11 (200 ↑) ; 27/11 (205 ↑) ; 28/11 (213 ↑)

Общинският съвет в Ардино прие Програма за развитие на читалищната дейност

Гюнер ШЮКРИ

Програма за развитие на читалищната дейност в община Ардино през 2022 г. прие на заседание местният парламент. Основните цели и задачи, които си поставят читалищата в община Ардино са свързани с развитие и утвърждаване на духовните и културни ценности на гражданското общество. Институционално укрепване на читалищата като местни общностни центрове в културно-просветни, информационни, социални и граждански функции. Участие при поддържането на традиционните форми на културата и фолклора и осигуряване на трансмисията им към следващите поколение е друга основна задача в дейността на читалищата.

В дневния ред на поредното редовно заседание на Общинския съвет в Ардино бяха разгледани седем точки. Заседанието започна с едноминутно мълчание в памет на жертвите на пожара в Дом за грижа за възрастни хора във варненското село Рояк и загиналите при трагичния инцидент с автобус на автомагистрала „Струма“.

Местните парламентаристи подкрепиха предложението на кмета на общината инж. Изет Шабан за изграждане на музей в село Дядовци, местността Куля янъ. Одобриха и компенсирани промени между отделните обекти от поименния списък в Програмата за капиталови разходи за 2021 година.

И на това заседание бяха гласувани обичайните разпоредителни сделки за отдаване под наем на земеделска земя от общински подземлен фонд на община Ардино.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!