COVID-19 прогноза за Кърджали на 100 хил  Ниво 3 Днес (308); 23/01 (324 ↑) ; 24/01 (347 ↑) ; 25/01 (371 ↑)

Звездата на „Арда бокс“ Ергюнал Сабри отново се окичи със злато И тримата кърджалийци спечелиха медали на шампионата за мъже във Варна

Валентина ИВАНОВА

Боксьори от 20 клуба участват във втория кръг на Държавното лично отборно първенство за мъже, който се явява и турнир за Купа България. Сред тях личат имената и на част от националните боксьори. Надпреварата започна на 24 ноември и продължава до днес в морската ни столица.
Първенството ще определи шампионите в отделните категории, както и в отборното класиране.
Отлично се представи мъжкият отбор на „Арда бокс“ на  последното състезание на годината. Във Варна треньорът Стоян Узунов заведе трима боксьори. И тримата се завърнаха с медали.
Звездата на клуба Ергюнал Сабри беше безапелационен в категория 51 кг и спечели поредното си златно отличие. На финала нокаутира във втория рунд Георги Симеонов от Червен бряг.
За другите двама състезатели шампионатът беше дебют на голям турнир. Те тренират усилено под вещото ръководство на Стоян Узунов и с подкрепата на опитния двукратен европейски шампион Сабри.
Наско Костов грабна сребърен медал в категория 57 кг. Той е от Кърджали, на 20 години е. Амбициран е да се занимава сериозно с бокс.
Фуркан Нури се класира на трето място в категория до 71 кг. Той е ученик в Средно училище „Владимир Димитров – Майстора“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.