COVID-19 прогноза за Кърджали на 100 хил  Ниво 1 Днес (13); 08/10 (6 ↓) ; 09/10 (3 ↓) ; 10/10 (0 ↓)

Никола Чанев: Ограбват кърджалийци не морално, но законосъобразно

Нов живот

 На пресконференция в четвъртък кметът Хасан Азис обясни, че жителите на община Кърджали трябва да доплащат местните данъци и такси за 2020 и за 2021 година. Върховният административен съд отмени оспорваното от бившия областен управител Никола Чанев решение на общинския съвет и го направи действащо.

Гражданите, които вече за си платили задълженията за 2020 и 2021 година по старите цени, сега ще трябва да довнесат разликата. Кметът обяви това за  коледния подарък на Никола Чанев за кърджалийци.

Доскорошният областен управител реагира на думите на градоначалника: Искам да ви разкажа какво всъщност се случи с местните данъци в Кърджали. За периода 2017-2019 г. аз и екипът на Областна администрация –  Кърджали оспорихме всеки един опит на кмета да бръкне дълбоко в джоба на хората. Спечелихме съдебните дела и успяхме да спестим на всяко семейство в нашата община средно по около 200.00 лв. Тези пари, колкото и да му се иска на инженер Азис, няма да могат да бъдат похарчени за поредната му безсмислена идея. И съм изключително горд от това. Защото кърджалийци не заслужават по-високи данъци за съмнителното удоволствие да бъдат изпохапани от кучета, да си строшат колите в дупките, да са заринати в мръсотия и да нямат един нормален тротоар.

За 2020 г. върхушката на ДПС начело с кмета реши, че ще направи пореден опит да „ограби“ кърджалийци. И отново вдигна данъците. След решението на ВАС от август 2021 г. се оказа, че този път е законосъобразно. Не морално, не правилно, а законосъобразно.

Разбира се, общинският съвет можеше да вземе решение, с което да започне събирането на тези налози от 1 януари 2022 г. Защото във времена на жестока здравна и икономическа криза да издевателстваш над собствените си съграждани е безумие.

За разлика от мен, а и от всички вас обаче, общинарите явно не смятат така. Разбрах, че кметът е нарекъл собствената си безпардонност „коледен подарък …..от Чанев“.

Уважаеми Господин Азис, ако съжалявам за нещо, то е, че през 2019  г. малко не ми достигна да поднеса най-желания коледен подарък за всички жители на нашия град. Обещавам обаче да дам всичко от себе си, за да се поправя. Защото 20 години стигат!

2 Отговори

  1. Анонимен каза:

    Подкрепяме те,защото и Ти подкрепяш всички жители но Общината независимо от етнос,социален статус или вероизповедание. Подкрепяме те, защото Кметският „коледен подарък“ ни заварва във време което е стресиращо за хората- Пандемия, постоянен скок на цените,нестабилна политическа обстановка,евентуална тежка зима.

  2. Анонимен каза:

    А къде е сега прекрасната кърджалийска представителка да вземе отношение по казуса с повишените данъци . Нали толкова много агитираше избирателите по време на последните и пред последните избори за народни представители ? Или сега това нея не я интересува. Останаха и само плакатите които още не са махнати от различните части на града.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.