COVID-19 прогноза за Кърджали на 100 хил  Ниво 3 Днес (486); 29/01 (524 ↑) ; 30/01 (566 ↑) ; 31/01 (612 ↑)

Славейковци от „Ръка за помощ“ дават радост на деца с увреждания

Неуморните добротворци от движение „Ръка за помощ“ при СУ „Петко Рачов Славейков“ с ръководител Снежана Сиракова отново подават ръка на нуждаещи се деца. Доброволците от 6г и 6а клас подготвиха и подариха на домуващите в центровете за настаняване от семеен тип коледни торбички, които напълниха с плодове и лакомства. Желанието да зарадват своите връстници в неравностойно положение винаги е било водещо за младите славейковци. Особено преди Коледа и в навечерието на деня на хората с увреждания – 3 декември и международния ден на доброволеца – 5 декември.
Поради противоепидемичните мерки добротворците от „Ръка за помощ“ връчват направените от тях самите коледни торбички на директорите на центровете за настаняване от семеен тип на деца и младежи с увреждания или ги посещават в намален състав.
За своето добро дело днес малчуганите получиха благодарствено писмо от Валентина Янева – директор на единия ЦНСТДМУ в Кърджали.

Директорът на СУ „П.Р. Славейков“ Милко Багдасаров и Валентина Янева – директор на единия ЦНСТДМУ в Кърджали.

Отделно писмо получи и директорът на СУ „П. Р. Славейков“ Милко Багдасаров. „Изказваме дълбоката си благодарност за Вашия жест на приятелство и съпричастност към децата и младежите в нашия център. Благодарим на Вашите ученици, които с отношението си показват своята човешка солидарност към общата ни кауза – децата да растат щастливи, да получават обич и грижи. Бъдете здрави, креативни и позитивни!“
От тази седмица в училището за шампиони се продават саморъчно направени сурвачки, което ще продължи като акция до Коледа. Средствата са за лечение на деца.
Текст и снимки: СУ „П.Р.Славейков“ Кърджали

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.