COVID-19 прогноза за Кърджали на 100 хил  Ниво 3 Днес (486); 29/01 (524 ↑) ; 30/01 (566 ↑) ; 31/01 (612 ↑)

Сръбският посланик посети Кърджали, срещна се с кмета на общината д-р инж. Хасан Азис

Нов живот

Посланикът на Република Сърбия  Н. Пр. Желко Йович е гостувал в петък  в Кърджали и се е срещнал с кмета на общината д-р инж. Хасан Азис, става ясно от съобщение на официалната интернет страница на общината..

Кметът е представил визията на днешен Кърджали, като е акцентирал на географските дадености, поминъка на хората, икономиката, образованието, културата, духовността. Той е запознал госта с възможностите за инвестиции и проекта на общината за нова промишлена зона. През последните години Кърджали е направил технологичен скок в развитието си като от основен поминък тютюнопроизводство се е превърнал в център на автомобилостроенето, е посочил д-р инж. Азис. Работим за привличане на нови инвеститори в този сектор, е казал той . Запознал е госта с реализираните проекти по европейски програми, частните инвестиции, променили облика на града. Д-р инж. Хасан Азис е допълнил, че в Кърджали,  известен като „столица на толерантността“, живеят в мир и разбирателство хора от различни етноси и изповядващи различни религии.

Н. Пр. Желко Йович е споделил, че е впечатлен от видяното в Кърджали, от реализираните проекти в различни сфери и от усилията на общината за подобряване  начина на живот на хората. Добрите условия на живот и работа могат да задържат младите хора по родните им места, е казал дипломатът.Той е поел ангажимент да посредничи за създаване на приятелски отношения и побратимяване между Кърджали и община от Сърбия, се уточнява още в съобщението..

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.