COVID-19 прогноза за Кърджали на 100 хил  Ниво 3 Днес (486); 29/01 (524 ↑) ; 30/01 (566 ↑) ; 31/01 (612 ↑)

В БСП все още не са обсъждали своите номинации за министри

В БСП все още не са обсъждали своите номинации за министри. Това се разбра от думите на социалиста Явор Божанков пред Нова телевизия. „Доколкото знам, разговор за имена за министерски номинации в БСП не е започнал, защото първо финализираме разговорите по политики“, каза той и напомни, че левицата има своя преговорен екип, начело на който стои Корнелия Нинова.

„Този разговор към момента не е воден”, каза Божанков. И допълни: „Макар и през последните дни да се чуват гласове от БСП да се сменя лидера на този преговорен екип, той е ясен и това е Корнелия Нинова. Този екип ще участва и в следващия кръг на преговори”. Според него плюс на публичните преговори е, че всичко се вижда. Така всичко, което те са искали и защитавали, е публично и по него няма спор.

„Логично е най-голямата политическа сила, спечелила изборите, да излъчи министър-председател”, заяви Божанков на въпроса дали от партията биха се съгласили лидерът на „Продължаваме Промяната“ Кирил Петков да бъде премиер.

По думите му всяка партия има експертиза, а една от силните страни на БСП е социалната политика. Именно затова и по-голямата част от предложенията им са насочени натам – актуализация на пенсиите, подкрепа на млади семейства, подкрепа за малкия и средния бизнес в ценовата криза.

Източник: Монитор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.