COVID-19 прогноза за Кърджали на 100 хил  Ниво 2 Днес (156); 17/08 (142 ↓) ; 18/08 (130 ↓) ; 19/08 (118 ↓)

В Златоград кипи трескава подготовка на коледния базар, светлините на елхата ще бъдат запалени на 1 декември

Нов живот

За първа година, по идея на местната власт, в Община Златоград ще се проведе Коледен базар, който ще бъде разположен на Централния площад в града.

Откриването е предвидено на 1 декември 2021 година, когато ще бъдат запалени и светлините на елхата.

В центъра на Златоград вече се поставят дървени къщички с коледна украса и озвучаване. В тях  ще се предлагат коледна и новогодишна украса, картини, играчки, сувенири, сурвачки и картички, солени и сладки кулинарни изкушения, месни и млечни продукти, пакетирани и насипни шоколадови изделия, бонбони, ядки, плодове, мед, пчелни продукти, греяно  вино и други топли, безалкохолни и алкохолни напитки, коледни десерти, прясно приготвена храна и др. За най-малките жители на Община Златоград са подготвени и много изненади, съобщи Мирослав Янчев, кмет на Златоград.

Ще припомни, че идеята се дискутира на Консултативен съвет по туризъм, в средата на месец октомври 2021 г., като след неговото заседаване, лично бяха поканени 110 фирми, развиващи търговска дейност в Община Златоград, да се включат в Коледния пазар. Тази инициатива ще бъде не само стимул за местната икономика, но и ще създаде неповторима коледна емоция за всички жители и гости на общината.

От община Златоград приканват за стриктно спазване на въведените от Министерството на здравеопазването противоепидемични мерки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!