COVID-19 прогноза за Кърджали на 100 хил  Ниво 3 Днес (486); 29/01 (524 ↑) ; 30/01 (566 ↑) ; 31/01 (612 ↑)

Кметът Хасан Азис присъства на откриването на инициативата „В40 Balkan Cities Network“ в Истанбул

Нов живот

Кметът на община Кърджали д-р инж. Хасан Азис присъства на конференцията „В40 Balkan Cities Network“, която е по инициатива на кмета на Истанбул Екрем Имамоглу.
На срещата са поканени кметовете на по-големите градове в региона, на Белград, на Котор, на Подгорица, на Сараево, на Скопие, на Одрин, на Солун, на Тирана, на Атина и много други.
В първия ден е взето решение за създаването на постоянен секретариат, който да свързва градовете по въпроси, отнасящи се до Зелената сделка на ЕС, с цифровизацията, кръговата икономика, демокрацията, и др. Всички присъстващи се обединиха около принципа на конференцията „Щастливи градове, щастливи хора“.
„Във втория ден на престижната конференция кметовете на градовете ще подпишем декларация с общите цели, визия и път на развитие. Освен по приоритетите на ключовата Зелена сделка на ЕС, с колегите се обединихме и по теми, свързани с демокрацията и спазването на човешките права, туризма, икономиката, за подкрепа на образованието, и за подкрепа на бизнеса като цяло“,  написа д-р инж. Хасан Азис във Фейсбук профила си.
Следващата година конференцията ще се проведе в Атина, с любезното домакинство на кмета на Атина Костас Бакоянис.
„Предложих и България да бъде домакин на някоя от по-нататъшните срещи на престижната Инициатива. В своето изказване подчертах, че ние от българска страна ще съдействаме за разширяването на организацията с нови градове, и предложих в организацията да бъдат включени и различни местни университети, които да допълват и доразвиват темите и общите цели на организацията“, допълва кметът.

1 Отговор

  1. готин жоро каза:

    Да не вземе Хасан Азис да покани и чуждите кметове сакън,ще им паднат пломбите по пътищата на Кърджали!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.