COVID-19 прогноза за Кърджали на 100 хил  Ниво 2 Днес (197); 18/01 (201 ↑) ; 19/01 (206 ↑) ; 20/01 (210 ↑)

Кърджалийска област изпраща в новия парламент депутати с опит Утре ще се проведе първото заседание на 47-ото Народно събрание

Валери НЕДЯЛКОВ

Новоизбраното 47-о Народно събрание ще проведе утре от 9.00 часа първото си заседание в сградата на парламента на площад „Народно събрание” № 2. То се свиква с указ на президента Румен Радев.
Съгласно Конституцията първото заседание на Народното събрание ще бъде открито от най-възрастният присъстващ народен представител. Това е Силви Кирилов от „Има такъв народ”.
В 47-то Народно събрание влизоха седем политически сили. „Продължаваме промяната” има 67 депутати, КП „ГЕРБ-СДС” – 59, ПП „ДПС” – 34, КП „БСП за България” – 26, ПП „Има такъв народ” – 25, КП „Демократична България – Обединение” – 16 и ПП „Възраждане” – 13.
От 9-ти Кърджалийски изборен район за депутати в новия парламент са избрани Адлен Шевкед, Байрам Байрам, Мукаддес Налбант и Павлин  Кръстев от Движението за права и свободи и Георги Георгиев от „Възраждане”.
Всички народни представители от ДПС от Кърджалийска област  в 47-ото Народно събрание имат опит като такива. Адлен Шевкед е била депутат в 44-ото, 45-ото и 46-ото Народно събрание, Байрам Байрам в 45-ото и 46-ото, Мукаддес Налбант в 45-ото и 46-ото, Павлин Кръстев в 46-ото. Георги Георгиев от „Възраждане” прави дебют в парламента.
Освен петимата депутати, избрани от 9-ти Кърджалийски изборен район, в Народното събрание ще има още двама народни представители, свързани с нашата област. Това са кърджалийката Николина Ангелкова, избрана от област София от „ГЕРБ-СДС” и джебелчанинът Танер Тюркоглу, избран от Пловдивска област от „Има такъв народ”. Двамата също имат парламентарен опит. Николина Ангелкова е била народен представител в 44-ото, 45-ото и 46-ото Народно събрание, а Танер Тюркоглу в 45-ото и 46-ото.
На първото заседание депутатите ще положат следната клетва: „Заклевам се в името на Република България да спазвам Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на народа. Заклех се.”
След конструирането на парламента, президентът трябва да възложи проучвателен мандат за съставяне на  правителството на кандидата за министър председател на първата политическа сила „Продължаваме промяната”.

 

2 Отговори

  1. анонимен каза:

    И какво като имат опит, по-важно е какво се прави за района.

  2. Дядо Ташко каза:

    Послушни калинки наистина имат опит, гласуват като стадо без собствено мнение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.