COVID-19 прогноза за Кърджали на 100 хил  Ниво 3 Днес (288); 22/01 (298 ↑) ; 23/01 (318 ↑) ; 24/01 (338 ↑)

Волтова дъга удари дете докато си прави селфи Железопътна инфраструктура: Това не е място за игра и снимки

Нов живот

15-годишно дете е настанено в „Пирогов”, след като е било ударено от волтова дъга, докато си правело селфи на жп линия.  Инцидентът е станал около 14:30 ч. днес на жп гара „Искър“.

Във връзка с втори инцидент пред последните дни с дете, покосено от волтова дъга от пресцентъра на Националната компания „Железопътна инфраструктура“ напомнят:

Напрежението в контактната мрежа е 25 000 волта, а разстояние от 2 метра и по-малко до контактната мрежа е директен риск за живота и здравето. Напомняме, че в момента на токовия удар се развива температура от над 6000 градуса, а въздухът става на плазма. Кой е моментът, в който ще се появи волтовата дъга, зависи от влажността на въздуха и от жеста на посягане към мрежата.

Правилата са: Железопътната инфраструктура е стратегическа зона и достъпът до нея, извън установените за престой и преминаване места (чакални, прелези, надлези, подлези или пешеходни пътеки) е абсолютно забранен.

Опасно за живота е и всяко качване на стълбовете и  вагоните, както  и по предотвратяващи достъпа до контактната мрежа съоръжения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.