COVID-19 прогноза за Кърджали на 100 хил  Ниво 3 Днес (288); 22/01 (298 ↑) ; 23/01 (318 ↑) ; 24/01 (338 ↑)

Кои са председателите на парламентарни групи в новото НС

Съпредседателите Кирил Петков и Асен Василев повериха парламентарната група на „Продължаваме промяната“ на експерта от банковия сектор и преподавател по финанси в Американския университет Андрей Гюров.

Гюров има над 15 години опит на експертни и ръководни длъжности в банкови институции в САЩ и Европа и е консултирал компании като Raiffeisen Austria, BAWAG P.S.K., Unicredit Bulbank и други. От 2010 г. преподава в Американския университет.

Негова заместничка на парламентарната група ще е бившата зам.-министърка на икономиката Яна Балникова. Тя бе сред основателите на формацията.

Начело на ГЕРБ-СДС отново е Десислава Атанасова, а нейни заместници са председателят на СДС Румен Христов, юристът Александър Ненков и Тома Биков. Председател на парламентарната група на БСП е лидерката на партията, макар и в оставка, Корнелия Нинова, а нейни заместници в парламента са Атанас Зафиров, Драгомир Стойнев и Христо Проданов.

Мустафа Карадайъ ще води групата на ДПС и в 47-ото Народно събрание.

Председател на групата на „Има такъв народ“ остава сценаристът Тошко Йорданов и ще го замества Виктория Василева. На чело на групата на „Демократична България“ е Христо Иванов, който е председател в оставка на „Да, България“, а заместници са конституционалистът Атанас Славов, Иван Димитров, Владислав Панев (също съпредседател в оставка на „Зелено движение“).

Костадин Костадинов ще е председателят на парламентарната група на „Възраждане“, а зам.-председател ще е Петър Петров.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.