COVID-19 прогноза за Кърджали на 100 хил  Ниво 3 Днес (288); 22/01 (298 ↑) ; 23/01 (318 ↑) ; 24/01 (338 ↑)

Младежкият дом в Кърджали, някога тук по това време имаше новогодишни балове, а сега невиждана разруха /СНИМКИ/

Така изглежда днес Младежкият дом в парк „Горубсо” в Кърджали. Някога той беше едно от емблематичните места в града. Едва ли имаше млад човек, който поне веднъж да не е бил в него и да няма спомени от него. След двадесети  декември всяка година започваха Новогодишни балове с водещи вокално-инструментални групи и поп изпълнители.

Тук сe провеждаха фестивали, конференции, дискусии. Представяха се и се обсъждаха книги. Гостуваха светила в спорта, културата, музиката, науката … Организираха се пролетни и абитуриентки балове. Имаше младежки самодейни състави, клубове по интереси… Какво е останало от това се вижда на снимките.

Снимки: Валери КОВАЧЕВ

5 Отговори

 1. Анонимен каза:

  В този Младежки дом през 1971 г. май месец абитуриентите от Техникума по механотехника „В. Левски“ гр.Кърджали празнуваха своя бал, като за целта бяха поканени да свирят много известната българска група „Сребърните гривни“ и хумористите Илия Цоцин и Петър Добрев. Беше много вълнуващо и всички останахме накрая много доволни. Сегашното състояние на тази сграда стана вследствие на политиката на много пишман политици предимно седесари когато дойде демокрацията в България. Питам ги защо не създадоха нещо по-хубаво за тия 32 години с което поне младото поколение да ги запомни. Добре, че поне се запазиха сградите на Домът на културата и Драматичният театър.

 2. Анонимен каза:

  Да го продадат. На некой си бизнесмен. Ама да е от класа.

 3. Анонимен каза:

  До 13,12. Да не би да бъркаш седесари със депесари?

 4. Анонимен каза:

  Те каквито бяха комунистите- седесари, такива бяха и комунистите-депесари. Някаква разлика да има. След тях пък дойдоха комунистите-гербаджии. И моля някои да не се отмятат като чамови дъски и да не могат да познаят себе си. Хората в другите социалистически държави колко много избягаха напред, а пък българският народ го върнаха в миналото много-много назад. До преди последните парламентарни избори не беше ли валиден лозунга : „Кажи ни партио любима как ние да се учим и заедно са теб да крадем“.

 5. Анонимен каза:

  До14.46. Е тогава какви са били комунистите които са построили мл.дом.?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.