COVID-19 прогноза за Кърджали на 100 хил  Ниво 2 Днес (156); 17/08 (142 ↓) ; 18/08 (130 ↓) ; 19/08 (118 ↓)

На сесията в Кърджали: Веселина Юрукова отправи питане към кмета за дарението на общински имот за нуждите на храм „Св. Йоан Предтеча“

Нов живот

Кога Общински съвет в Кърджали ще се произнесе по темата „дарение на общински имот за нуждите на манастира „Св. Йоан Предтеча“ и защо точката отново липсва в дневния ред на сесията, попита днес общинската съветничка от ПП ГЕРБ Веселина Юрукова.

„Моля г-н кметът да не протака нещата с формални мотиви, че трябвало да обсъди въпроса лично с владиката на място. В случая интересите и на църквата, и на миряните повеляват решението да бъде взето в спешен порядък. Пловдивската митрополия има свой представител в Кърджали в лицето на отец Николай, той е наясно с детайлите и няма логична причина местната власт да не спази поетия ангажимент.

Г-н кмете, миряните в Кърджали чакат вашето благоволение и колективната воля на ОбС. Не търсете оправдания за бездействието си, вече трети месец хората чакат да изпълните обещанието си. Настояваме да внесете решението за гласуване при първа възможност, в противен случай ще сме принудени да приемем, че заблуждавате православната общност за добрите си намерения“, реагира Юрукова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!