COVID-19 прогноза за Кърджали на 100 хил  Ниво 1 Днес (15); 27/11 (15 =) ; 28/11 (16 =) ; 29/11 (16 ↑)

Красотите на Смолян помагат на болно дете

Календар с красотите на Смолян, отпечатан от община Смолян, събра 18 130 лева за 15-годишния Александър Сираков. Момчето е с детска церебрална парализа, епилепсия и спастична пареза на краката. Не говори и не ходи. Досега е претърпял 12 операции на крачетата. Живее в блок и с инвалидната количка не може да излезе навън.
Тазгодишната инициатива на община Смолян – да отпечата календар с красиви кадри, направени от жители и гости на района, е посветена на мисията да му се помогне. Детето се нуждае от робот асансьор, с помощта на който да изкачва стълбите заедно с количката.
„С него съм по  24 часа и единственият човек, който работи в семейството, е съпругът ми. Обграждаме го с любов и грижи. Затруднени сме  да излизаме, защото живеем в  блок и не мога да го изведа навън с количката заради стълбите. Вече е по-тежък и баща му също се затруднява. Затова се нуждаем от устройство  за изкачване на стълби за инвалидни колички серия 04. Това мобилно устройство/робот за (асистирано) изкачване на стълби осигурява достъпност за хора с инвалидна количка“, сподели майката Силвия Кехайова.
„Община Смолян  обявява край на тазгодишното издание на инициативата „Календар на община Смолян“. С  радост може да обобщим, че тази година тя протече най-успешно и се събраха най-много пари. Семейството на Александър Сираков от Смолян ще получи сумата от 18 130 лв. Надяваме се, че тя ще е достатъчна за закупуването на устройството за изкачване на стълби, което е толкова важно,  за да може Александър да има по-пълноценен живот. Благодарим на всеки от вас, който си закупи календара, благодарим на всички хора, чиито снимки го направиха толкова търсен и харесван. Адмирации към всички училища, фирми и цехове, които го закупиха като подарък за работниците си или в които самите хора се организираха и го закупиха за себе си“, казват от местната администрация.

„За четвърта поредна година тази инициатива ни дава надежда, че в колкото и трудни времена да живеем, доброто и съпричастността могат да случват чудеса!“ – казват от общината.
От управата благодарят също на собствениците на търговски обекти, които помогнаха в разпространението на календара. Те припомнят, че акцията е изцяло благотворителна и никой от тях не е спечелил стотинка от разпространението и продажбата му.
На всяка страница от календара има QR код, чрез който се активира родопска песен при сканиране с телефон. Цената му беше 8 лева.

© Actualno.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено!