COVID-19 прогноза за Кърджали на 100 хил  Ниво 1 Днес (18); 29/05 (13 ↓) ; 30/05 (10 ↓) ; 31/05 (6 ↓)

Футболът взема 50% от парите за спортните клубове в Хасково Съветници искат промени в наредбата за подпомагане на помощта за спортните клубове

Промени в приетата през декември 2020 г. наредбата за финансово подпомагане на детско – юношеските спортни клубове в Хасково, искат група съветници. Причината са установени неточности, несъответствия с фактическите положения и нормативната уредба на спортно – състезателната дейност, както и вътрешни противоречия между отделни разпоредби, които затрудняват кандидатстването и отпускането на помощите.

Спортните клубове ще получават подпомагане въз основа на оценка на постигнатите резултати от състезателите до възраст 19 навършени години, включително. Всеки  клуб има право да отчита не повече от 2 класирания за всеки състезател от държавно (лично), държавно отборно първенство (ако е приложимо) и в не повече от 1 национална купа.

50 на сто от средствата за подпомагане на спортните клубове, заложени в бюджета на общината за колективните спортове, ще са футбола. За хандбал отиват 35 на сто, а останалите 15% за баскетбол.

При определяне на размера на помощта за хандбалните и баскетболните клубове,сумата, определена за всички се разпределя според съотношението на точките на всеки клуб към сбора от точките на всички подпомагани  по спорта. При футбола от общата сумата, първо на всеки спортен клуб се отпускат за подпомагане на детските им отбори в категориите футбол 5, 7 и 9 по 1 300 лева за 1 един отбор на клуб от всяка категория. Останалите средства се разпределят между отделните спортни клубове въз основа на съотношението на точките на всеки клуб към сбора от точките на всички подпомагани.

Променят се и някои дати за помощта. Вносители на промените са Красен Ангелов, Георги Георгиев и Здравко Запрянов.  Докладната ще бъде разгледана на следващо заседание на Общинския съвет.

Източник: marica.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!