COVID-19 прогноза за Кърджали на 100 хил  Ниво 1 Днес (18); 29/05 (13 ↓) ; 30/05 (10 ↓) ; 31/05 (6 ↓)

Цвета Караянчева: Кърджали можеше да има нова спортна зала през есента, ако общината си беше свършила работата

Нов живот

След въпросът на кмета Хасан Азис на днешната онлайн-сесия на Общинския съвет кой ще даде отговор на кърджалийци какво става с новата спортна зала, областният лидер на ГЕРБ Цвета Караянчева реагира в своя фейсбук профил, че темата се е превърнала в дежурната „дъвка за балончета“ за градоначалника.

Говорят се неистини и удобно се премълчава, че залата щеше да е готова още миналата есен, ако общинската администрация си бе свършила работата и бе издала овреме необходимите разрешителни. Като човек, съдействал проектът да види бял свят, да получи подкрепата на държавата и финансиране от 3 600 000 лева, съм длъжна да припомня, че парите са осигурени още през 2018 г, преведени са на компанията-възложител „Национална спортна база“ ЕАД, която ще стопанисва съоръжението, проведена е обществената поръчка за избор на изпълнител, издадено е разрешително за строеж, но за жалост на община Кърджали й трябваха месеци, за да подготви документите за откриване на строителна площадка. И когато те бяха подадени в министерството на спорта се оказа, че в документите има техническа грешка – вместо сграда с обществено предназначение местната власт бе вписала, че парцелът е за жилищно строителството.

Последва ново „разтягане“ на процедурите, поправка на книжата и отлагане на строежа за неопределено време по вина на тукашните общинари. Дали поради непокомпетентност, дали по други причини, несъвместими с обществения интерес, кметският екип направи така, че новата спортната зала на Кърджали още да е на етап първа копка. За жалост, забавянето може да имат крайно негативни последици върху изпълнението на проекта, заради ценовия шок и „смяната на караула“ министерството на спорта. Надявам се все пак градът ни дочака първата обществена сграда в най-новата с история, а кметът да спре веднъж завинаги с медийните спекулации по темата, заявява Цвета Караянчева.

1 Отговор

  1. Анонимен каза:

    Ако вашата партия си беше на местото за 12 години управление и Вие като бяхте председател на Народното събрание и спортна зала можеше да има и околовръстен път необходими за гражданите на гр.Кърджали. И друго нали бяхте в коалиция толкова години с пария ДПС защо нищо не стана.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!