Възпитаници на „Славейков“ и АРДА жънат победи във Великобритания

Божидара АНГЕЛОВА

Тодор Топалов и Сонер Яшар – и двамата бивши капитани на волейболните отбори на училището за шампиони СУ „П. Р. Славейков“ и на АРДА, заедно с тима на университета в Борнемут, в който учат в момента, спечелиха „Студентската купа“ и златните медали на Великобритания.

Това се случи през този уикенд на състоялото се в град Норич първенство между волейболните отбори на различни британски университети.

В турнира мериха сили 16 тима, разделени на четири групи по четири отбора. Нашите момчета показаха спортна класа, бяха сред най-добрите титуляри в първенството и изнесоха голяма част от тежестта на битките. Те, заедно с отбора си, изиграха общо шест мача и спечелиха шест победи без нито един изгубен гейм. Сонер Яшар бе обявен за МVР – най-полезен играч. Женският тим на университета в Борнемут също се представи много силно и завоюва титлата, макар че имаше загубени геймове.

„За мен това е първи медал като студент в Англия и награждаването бе доста вълнуващо. Мога да кажа, че това първенство бе една доста добра подготовка и мотивация за предстоящите плейофи. Доста е забавно да играя със Сонер, тъй като с него сме тренирали заедно като деца в „Славейков“ и АРДА, но никога не бяхме играли заедно. На 16 февруари започват плейофите в лигата BUCS и в първия мач домакинстваме на отбора на Лийдс“, сподели с вълнение специално за „Нов живот“ Тодор Топалов.

 

Припомняме, че Сонер Яшар и Тодор Топалов са многократни републикански шампиони, заедно с отборите на АРДА и СУ „П. Р. Славейков“ с директор Милко Багдасаров, който е и президент на волейболния клуб АРДА. Момчетата имат по три републикански титли и множество медали от първенствата за кадети, юноши младша и старша възраст. Сонер Яшар през миналата година бе титуляр в мъжкия отбор на АРДА в Суперлигата на България. Тодор Топалов в последните три години, преди да замине за Острова, бе състезател на Дея Бургас. Той завърши  бургаската английска гимназия, която стана вицешампион на България по волейбол.

Първенството на Великобритания продължава. Предстоят плейофи. Очакваме нашите момчета все така да се представят силно и да разнасят славата на родното училище, на волейболния клуб, в който са „проходили“ в този спорт, на града ни и на България, вече печелейки шампионската купа на Великобритания.

Да им пожелаем още успехи!

 

1 Отговор

  1. Анонимен каза:

    Автор – Веселин Топалов!!!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *