Ловците в „Ардино 2“, „Млечино“ и „Бял извор“ с най-добър отстрел на дива свиня в ЛРС „Бели брези“

Гюнер ШЮКРИ

Успешен ловен сезон отчита  „Ловно-рибарско сдружение „Бели брези“ в Ардино. Отстреляни са общо 282 диви свине, от които над 20 с трофейни глиги, 30 лисици, 1 вълк и 1 чакал. Ловците от дружинка „Ардино 2“ с председател Сергей Арнаудов са първенци по отстреляни 80 диви прасета. На второ място са ловците от дружинка „Млечино“ с председател Хакиф Местан – 60 броя, а на трето с 50 броя са  ловците от дружинка „Бял извор“ с председател Митко Илиев.

Млечино

Председателят на ЛРС „Бели брези“ Шахин Байрамов заяви, че добрите резултати се дължат на упорития и всеотдаен труд на ловците, които се грижат целогодишно за дивеча. „През отминалия сезон не са допуснати никакви инциденти по време на лов. Разселени бяха 19 елен-лопатара по ловните полета на дружинките с цел разнообразяване на дивеча. Поздравявам всички членове на сдружението за успешния сезон и им благодаря за грижите, които полагат за опазване на дивеча“, заяви Байрамов. Той отбеляза, че за втора поредна година заради пандемията от COVID -19  не могат да отпразнуват традиционната ловна вечеринка, която се провежда след края на ловния сезон.

Бял извор

Председателят на ЛРС „Бели брези“ пожелава на всички колеги и техните семейства много здраве, късмет и „Наслука” през следващия ловен сезон! Той напомня на ловците, че е желателно да заверят членските си карти и ловни билети до края на февруари, което е изискване по Закона за лова и опазване на дивеча.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *