Малките зрители пяха заедно с актьорите на премиерата на „Безопасна приказка“ в Кърджали, изпратиха ги с бурни аплодисменти и овации (ВИДЕО)

Нов живот

При голям успех премина премиерата на пиесата „Безопасна приказка“ в Театрално-музикален център – Кърджали. Чудесните и лесни за изричане стихове на Илия Деведжиев, съчетани със специално написаната музика от Ангел Чавдаров, предизвикаха публиката да припява и да отговаря на въпросите на актьорите. В представлението участват Русалина Майналовска, Маринела Георгиева и Георги Краев.

Оживление пред кукления салон

 

За Георги това е дебют на професионалната сцена. Завършил е последния клас на проф. Стефан Данаилов в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“  през 2020 г. Той е новото попълнение в трупата и е много щастлив, че се завръща в родния си град.

Маринела е на работа в театъра в Кърджали от миналата година. Тя също е възпитаник на театралната академия, но в специалност „Куклено актьорско майсторство“ в класа на проф. Боньо Лунгов.

Тя участва в постановката на „Зидари“, с която Кърджалийският театър ще участва в състезанието за наградите „Аскеер“ за режисура на Надя Асенова и за сценография и костюми на Тодор Райков.

Пиесата „Безопасна приказка“ се играе на кърджалийска сцена вече 13 години, като периодично се поставя с нов творчески състав.

 

Режисьор е Гълъб Бочуков. Сценографията е поверена на Томиана Томова – Начева, а хореографията – на Веселина Арабаджиева.

Постановката е част от програмата „В неделя на театър“, която вече е традиционна и се радва на интерес. Пиесата е одобрена от МОН за обучение на деца и ученици до 4 клас по безопасност на движението по пътищата.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *