Уикенд с две лица за волейболна АРДА

Божидара АНГЕЛОВА

Инфарктен уикенд с много емоции имаха волейболистите на АРДА – Кърджали. През последните дни на изминалата седмица три отбора на клуба показаха спортни умения и качества.

В петък (18 февруари) в Димитровград се изигра контролен мач с най-малките волейболисти на АРДА – прекадетите, водени от треньора Елин Карабашев. Срещата за тях бе една много полезна тренировка. Това бе приятелски мач, чийто резултат е без значение. В сряда (23 февруари) същият отбор ще се изиграе втора контролна среща в Стара Загора, за която малките спортисти се подготвят много сериозно.

В събота (19 февруари) нашият мъжки отбор като гост претърпя загуба с 3:0 от Родопа Смолян. Играчите на домакините вече бяха възстановени от боледуването си от коронавирус и не дадоха шанс на нашите волейболисти. Мъжкият тим на Арда обаче вече си е осигурил правото да играе на плейофи, за които допълнително ще е ясно с кои отбори. Тази седмица сме домакини на силния отбор на Мерно море Варна, които са водачи в класирането.

В неделя (20 февруари) юношите старша възраст, водени от Павел Митев, завоюваха категорична победа с 3:0 над Нефтохимик Бургас. За съжаление отборът на Берое Стара Загора победи тима на Дея Бургас и стават първенци в групата с 15 точки. Арда остават на второ място с 14 точки, затова нашите момчета продължават като ще играят в квалификации за републиканските финали. Кои ще са съперниците им, кога и къде ще се играят срещите ще се изясни след като се изиграят всички мачове в групите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *