8 предложения за бюджет 2022 внесе Илия Илиев, координатор на „Републиканци за България“ за област Кърджали

8 предложения за дейности, които да залегнат в проектобюджета на община Кърджали за 2022 година направихме от „Републиканци за България“, съобщи координаторът на партията за областта Илия Илиев. Сред предложенията са преасфалтиране на улица „Арда“ в кв. „Веселчане“, асфалтиране и изграждане на тротоари на улиците „Йорданка Чанкова“ и „Стоян Терзиев“ в кв. „Гледка“ и на ново оформилите се улици край пасарелката в кв. „Възрожденци“.

От „Републиканци за България“ настояват в бюджет 2022 да се предвидят също средства за ремонт на пътя от с. Бойно до с. Велешани. Друго предложение, внесено в община Кърджали, е да се заделят средства за обезопасяването на рушащата се сграда на закритото училище „Н. Й. Вапцаров“ в кв. „Веселчане“.

„Настояваме също през тази година да се задели финансиране за довършване работата по парцеларния план, касаещ участъка, през който ще премине бъдещият околовръстен път на Кърджали.

Според отговор на наше запитване до АПИ „причини за забавяне на процедирането на проекта се явяват липсата на влязло в сила изменение на засегнатата от проектния път регулация, която се изработва по възлагане от страна на община Кърджали, както и поради липса на съгласувано проектно решение за пресичане на част от засегнатите имоти частна собственост“.

Всички в Кърджали сме наясно колко важно е изграждането на околовръстен път. Би следвало тук на място ние да сме свършили нашите ангажименти към проекта, за да имаме основание да настояваме държавата да изпълни своята част“, посочи Илия Илиев. Той допълни, че последното предложение, внесено в общината, е изграждането на буферни паркинги в широкия център на Кърджали, които да се ползват от хората, чиито работни места се намират в обсега на Синята зона.

„Направените от нас предложения са в резултат от срещи, на които с жители на Кърджали и общината, поставиха проблемите си. Считаме, че са напълно реалистични и са в полза на жителите на Кърджали и общината. Надявам се ръководството на общината да реагира адекватно и да ги включи в бюджет 2022“, заяви Илия Илиев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *